Slepoočno zatezanje lica - Temporalni lifting

Efekat operacije slepoočnog zatezanja lica je zategnut i podignut spoljašni ugao oka i spoljašni deo obrva.

Oči su prozor duše, često čujete i ne mislite tako. Možda ste u pravu ali kad god imate problem sa kapcima često Vas povuče azijatski izgled pa iskosite oči povlačenjem kože slepočnog regiona. Bravo! Uradili ste privremeni temporalni lifting.

Slepoočno zatezanje lica se radi u lokalnoj anasteziji 

Slepoočni lifting je operacija koja se može uraditi nezavisno od ostalog dela lica. Operacija se radi u lokalnoj anesteziji ili u analgosedaciji. Najčešći Vam je problem u uglu oka, kapcima ili spuštenim obrvama ali ponekad se Vaš problem može rešiti i ovom operacijom. Za slepoočno zatezanje lica postoji stroga indikacija ali često se uklapa sa opuštenošću srednje trećine lica i vrata pa je sastavni deo kompletnog liftinga. Ukoliko je opušten jagodični region, a nisu spušteni obrazi - možete se odlučiti  za ovaj poduhvat. Najčešće se radi endoskopski, ali i klasičnim rezom vertikalno od 2 do 10cm iznad gornjeg pola uha. Operacija slepoočnog zatezanja lica traje pola sata do 45 min.

Oporavak traje 5-7 dana. Zavoj nosite dva dana  nakon čega je dozvoljeno oprati kosu. Skidanje konaca nakon deset dana. Bolova nema. Minimalni otok traje 3-4 dana. Nakon operacije istog dana idete kući. Efekat ove operacije je zategnut i podignut spoljašni ugao oka, kao i podignut spoljašni deo obrva. Slepoočno zatezanje lica se često kombinuje sa operacijom kapaka. Vodite računa o Vašoj osnovnoj fizionomiji lica, da li Vam je baš to potrebno i da li bi to zadovoljilo Vaše želje.

slepoočno zatezanje lica - temporalni lifting
slepoočno zatezanje lica - temporalni lifting 2
slepoočno zatezanje lica - temporalni lifting 3
slepoočno zatezanje lica - temporalni lifting 4
slepoočno zatezanje lica - temporalni lifting 5

KONTAKTIRAJTE NAS KLIKOM NA DUGME

google-voice

Mobilni

whatsapp

WhatsApp

viber

Viber

email

E-mail