Operacija nosa - Rinoplastika

Nos kao centralna figura na licu zauzima značajno mesto u estetskom i fukcionalnom smislu.

Promena oblika i veličine nosa je jedan od najčešćih ali i najtežih zahvata estetske hirurgije. Cilj korektivne operacije nosa je uspostavljanje skladnog odnosa između pojedinih delova lica, a da se pri tom licu ne oduzima specifičnost i izražajnost.

Operacija nosa uklanja estetske i funkcionalne smetnje 

Nos je jedini organ koji je stavljen od svih tkiva koža, potkoža, mast, mišići, kost, hrskavica i sluzokoža. Sva tkiva različito zarastaju i ožiljavaju. Stoga je i dugo vremena sklon izmeni izgleda. Na pregledu se problem svakog pojedinačnog pacijenta sagledava sveobuhvatno. Pored estetskih rade se i otklanjanja funkcionalnih smetnji: devijacija nosnog septuma, hypertrofija nosnih školjki, polipoze nosa, vazomotornog rinitisa ili operacije sinusa.

Posle operacije nosa nemate bolova. Tamponi se vade nakon dva dana kod estetske operacije, a kod operacije septuma se nose sedam dana, koliko i imobilizacija. Posebna nega nosnih šupljina se preporučuje štepićima za uši i mastima za negu sluzokože. Izbegava se izduvavanje nosa. Naočare se ne nose 6 meseci.

rinoplastika
operacija nosa
rinoplastika
rinoplastika
rinoplastika
rinoplastika
operacija-nosa
operacija nosa
operacija nosa
operacija nosa
operacija nosa

KONTAKTIRAJTE NAS KLIKOM NA DUGME

google-voice

Mobilni

whatsapp

WhatsApp

viber

Viber

email

E-mail