Podmlađivanje lica - Dermoabrazija

Dermoabrazija je procedura kojom se vrši podmlađivanje lica i kojom se tretira površinski sloj kože i stimuliše nastanak novog, ujednačenijeg sloja kože.

Podmlađivanje kože lica vekovima se smatra najvećom umetnošću. U okviru nje postoje različite tehnike, kojima se postiže lepši i mlađi izgled. U njih ubrajamo: dermoabrazije, ubrizgavanje Botoxa i popunjavanje bora mekanim privremenim i stalnim preparatima. Ove metode imaju revitilazirajući učinak na kožu lica, vraćaju joj svežinu i mekoću. Mogu se ukloniti sitne bore, udubljenje na koži, kao i plići ožiljci zaostali od bubuljica i boginja.

Podmlađivanjem kože lica vraćate stari sjaj

Operacije dermoabrazije zahteva lokalnu anesteziju i specijalne kreme za manje površine ili  analgosedaciju kada se radi celo lice. Uklanja se površinski sloj kože, koji je zadužen za regeneraciju (stimuliše se njeno obnavljanje). Postupak se izvodi, hemijskim putem (raznim kiselinama), dijamantskim dermoabraderom, ili laserom. Kolagena maska se menja na tri dana, a nosi se 6 do 8 dana. Maska služi da spreči infekciju, hidrira i hrani mladu kožu i zaštiti od spoljašnjeg uticaja vremena. Nakon dermoabrazije koža postaje  glatka i sjajna. Prvih tri meseca je roze boje. U narednih godinu dana poprima boju okolne kože i metoda podmlađivanja kože doštiže pun efekat.

Treba izbegavati izlaganje suncu dok koža ne dobije svoju boju. Komplikacije su jako retke, a najčešće su kod pušača. Jedna od mogućih komplikacija nakon dermoabrazije je mogućnost zaostajanja fleka (hiper ili hipopigmentacije) na koži lica “zebra efekat”. Podmlađivanje kože lica treba raditi u kasnu jesen, zimu, ili rano proleće kada je najmanje sunčanih sati.

podmlađivanje lica
dermoabrazija
podmlađivanje lica - dermoabrazija
podmlađivanje lica - dermoabrazija 2
podmlađivanje lica - dermoabrazija 3

KONTAKTIRAJTE NAS KLIKOM NA DUGME

google-voice

Mobilni

whatsapp

WhatsApp

viber

Viber

email

E-mail