Povećanje grudi

Uvećanje grudi je jedna od najpopularnih operacija u estetskoj hirurgiji, koja je namenjena uvećanju ili postizanju simetrije dojki.

Problem malih i relativno opuštenih grudi se rešava umetanjem implantanata ili transferom masti. Ovo je jedna od najpopularnih operacija u estetskoj hirurgiji iz tog razloga ćemo im u ovom tekstu posvetiti dužnu pažnju. Često informisanje putem interneta može dovesti do zablude, nerealnih očekivanja, osećaja jednostavnosti i lakoće, ne razmišljajući o brojnim faktorima koje utiču na mogućnost dostizanja željenog cilja. Zbog toga je uvek najpoželjnije da se obavi lični pregled sa plastičnim hirurgom. To je ujedno i najbolji način da procenite da li je određena bolnica i potencijalni hirurg baš onaj kod koga želite da se operišete. Tokom prilikom će se predložiti idealna hirurška procedura u skladu sa izgledom vašeg grudnog koša, predloženom vrstom implantanta i hirurškom tehnikom, a sve u skladu sa vašim željama.

Žene uglavnom žele da povećaju grudi jer smatraju da su im premale, ili su vremenom promenile svoj oblik, opustile se, izgubile jedrinu. Trendovi o obliku i izgledu grudi se menjaju ali žene i dalje ne odustaju da imaju lepe, čvrste grudi jer je on jedan od najvažnijih ženskih atributa.  

Operativna procedura povećanja grudi

U zavisnosti od kvaliteta kože, potkože i izbora proteza, operacija povećanja grudi se radi ispod mišića ili ispod fascije mišića. Adekvatan izbor implantanata dovešće Vas do savršenih grudi.

Operativni rezovi se prave ispod dojke, u nivou bradavice, u pazuhu, ili kroz pupak (endoskopski). Proteze mogu biti okrugle i anatomske. Površina kapsule proteze može biti glatka, nano ili sa finijom ili grubljom teksturom. Unutrašnjost kapsule može biti ispunjena silikonom različite gustine u zavisnosti od proizvođača. Gel je hiperkohezivan ali sem silikonskih proteze  mogu biti poliuretanske. Ispunjenost proteze gelom može biti 100 % ili 70% što joj daje različitu težinu.   

Koliko traje i kojoj vrsti anestezije se radi operacije uvećanja grudi

Operacija uvećanja grudi implantantima  traje od  60-120 min i vrši se u opštoj anesteziji. Minimalna uvećanja se mogu postići i popunjavanjem transferom masti, mast se preuzima sa jednog regiona i infiltrira u grudni mišić ili potkožu dojki, Operacija se takođe radi u opštoj anesteziji, što ne isključuje mogućnost i loklane anestezije sa ili bez analgosedacije.O tome se dogovarate sa vašim doktorom.

Kakve su grudi nakon operacije

Odmah nakon operacije vaše grudi izgledaju sjajno ali to nije definitivni izgled. Otoci stvaraju nelagodnost i oni će vas mučiti narednih sedam danja. Posetepeno nestajanje otoka traje nekoliko meseci ali lepota izgleda vam ne remeti uživanje u novim grudima.

Limitacije koje vam hirurg preporučuje se dešavaju u prvih mesec dana. Nakon toga vam je sve dozvoljeno. Adekvatan grudnjak po preporuci hirurga, a u skladu sa izabranim implantatima postaje vaš najbolji prijatelj. On vam obezbeđuje dugotrajnost i lepotu izgleda vaših grudi.

Oporavak nakon hirurške procedure uvećanja grudi

Pre svake operacije pacijenti bolnice Diona dobijaju detaljna postoperativna uputstva koje je radi vašeg što bržeg oporavka važno dosledno slediti.

Nakon operacije uvećanja grudi nosite poseban steznik mesec dana koji će se prilagođavati u skladu sa planiranim postoperativnim izgledom.  Za eventualne nelagodnosti i bolove koji mogu trajati nekoliko dana nakon operacije uvećanja grudi, biće vam obezbeđena odgovarajuća terapija, koja će vam pomoći da sa manom traumom i bolom prođete dobro postoperativni period. Našim pacijentima uvek savetujemo da nekoliko dana provedu kod kuće, izbegavaju bilo kakve fizičke napore. Mesec dana ne biste trebali da dižete ništa teško.

Ukoliko su implantati ispod mišićne fascije nemate bolova, samo osećaj pritiska na grudni koš, koji traje tri dana. Ruke se normalno pomeraju. Ukoliko ste ugradili proteze ispod mišića, bol je prisutan 7 dana, prvih 15 dana ruke pokrećete do visine ramena, a nakon toga morate da podižete ruke iznad ramena.  

Ne ugrađujte proteze pre 18 godine. Nakon porođaja pričekajte sa "ugradnjom" implantanata 6 do12 meseci. Budite informisani o vrsti implantanata koje "ugrađujete!

Pogledajte video gde je detaljno objašnjena procedura povećanja grudi i saznajte mnoge bitne informacije.

Moguće komplikacije

Estetska plastična hirurgija nosi sve uobičajene komplikacije i rizike svih hirurških operacija.   

Izbor pogrešne vrste implanta ili veličine mogu vas učiniti nezadovoljnom ili ravnodušnom prema estetskoj operaciji koju ste uradili. Najbitnije je da se samo jednom podvrgnete estetskoj operaciji i da se ne izlažete ponovnim operacijama jer ste pri prvom pregledu bili nedovoljno precizni, informisani, ili ste napravili pogrešan izbor implanta, tehnike ili hirurga.  

Šta treba da znate o profilima implantata za dojke

Kada je reč o povećanju dojki, postoji mnogo različitih opcija koje možete izabrati. Implantati su dostupni u različitim veličinama, oblicima i materijalima. Međutim, najmanje poznata karakteristika implantata za dojke je njihov profil.

Osnova je da su svi implantanti podeljeni u odnosu na oblik na okrugle i anatomske.

Okrugli implanti su dostupni u nekoliko različitih profila: nizak profil, umereni profil, umeren plus profil, visok profil i ultra-visoki profil.

Okrugli implanti

Profil implantata se odnosi na projekciju implantanta odnosno koliko ispunjava dojku i odstupa u odnosu na površinu grudnog koša. Implantati iste veličine, odnosno zapremine, a različite projekcije imaju različitu širinu osnove i daće kao rezultat različite nivoe projekcije dojki posle ugradnje. Implantati sa istom zapreminom, a sa manjim prečnikom baze daju veću projekciju u poređenju sa implantatima iste zapremine, a niže projekcije koji imaju širu osnovu.

Implanti sa niskim profilom

Implantati sa niskim profilom su relativno ravni po izgledu i minimalno projektuju grudi. Ovaj tip implantata je idealan za žene koje ne žele veće grudi, već žele isključivo jedrinu svojih da povrate.

Implanti sa niskim profilom

Srednji profil implantata

Implantati sa umerenim profilom daju najprirodnije rezultate. Kao što i sam naziv kaže, oni pružaju veću projekciju u poređenju sa nisko profilnim implantatima, ali i manju u odnosu na implantate visokog profila. Umereni implantati su idealni za žene koje žele prirodniji izgled dojki umerene veličine.

Srednji profil implantata

Implantati visokog i ultra viskog profila

Ovaj tip implantata obezbeđuje maksimalnu projekcija u odnosu na širinu grudnog koša. Visoko profilni implantati su i dalje među najzastuljeniji u svetu , posebno kod žena koje žele da naglase vidljivost silikonskih implantanata. Oni retko kada deluju prirodno, a i korisnici ovih vrsta implantanata to i ne žele. Njihova prirodnost se može postići ukoliko se postave ispod mišića.

Implantati visokog i ultra viskog profila

Kada su u pitanju anatomski implantanti i oni imaju nisku, srednju i visoku projekciju. Za razliku od okruglih veličina projekcije kod anatomskih implantanata ne utiče na prirodnost izgleda implantanta. Veličina projekcije utiče na veličinu dojke i njenu jedrinu. Ova vrsta implantanata je isključivo za žene koje žele da očuvaju prirodnost grudnog koša. Posebno su poželjne kod žena sa deformisanim grudnim košem, žena koje imaju izražen deformitet dojki po tipu tubularnosti. U takvim slučajevima anatomska proteza balanasira sa deformitetom i obezbeđuje da različitost dojki bude minimalna, a deformitet u celosti bude prepokriven.

Koji je profil implantata najbolji za Vas

Idealni profil implantata se razlikuje od pacijenta do pacijenta tako da se pri njihovom izboru mora voditi računa, kako o proporcijama tela pacijenta, tako i o rezultatima koje oni žele da dobiju.

Karakteristike tela

Kada odlučuje o izboru profila implantata, hirurg mora da razmotriti postojeće proporcije, koštane formacije ili degormitete grudnog koša, veličinu i kvalitet grudnog mišića i mere dojki. Često isti tip implantata će izgledati potpuno drugačije kod dve žene sa različitom građom grudnog koša. Tokom preoperativnog pregleda, hirurg će izvršiti pregled grudnog koša i vaših grudi kako bi mogao da predloži odgovarajući implantat i takve predloge će vam prikazati na sličnim vama pacijentima.

Idealni rezultat

Da li želite da vaše grudi izgledaju naglašenije ili prirodnije? Da li više volite puniji ili okrugliji izgled? Vaš hirurg će u razgovoru sa vama pokušati da razume vaše želje i predloži implantat koji će svojim profilom postići ono što želite.

Koliko košta operacija uvećanja grudi

Pre svega od klinike gde se izvodi operacija i hirurga koji operiše. U svakom slučaju ukupna cena usluge trebala bi da sadrži kompletne troškove preoperativne, operativne i postoperativne procedure. Pre operacije se radi pregled vašeg zdrastvenog stanja, analize krvi, kardiološki, anesteziološki pregled, ultrazvučni pregled grudi. Operacija uključuje anesteziju, implantante, a postoperativni tok, lekove za 7 dana postoperativne nege, previjanja u prvih mesec dana, steznike i redovne kontrole do godinu dana. Kompletna usluga hirurškom procedurom uvećanja grudi košta između 2500 evra do 4500 evra, a ona zavisi od izbora implantanata i vrste operacije koja je neophodna za preoblikovanja vaših grudi.

Pogledajte video gde je detaljno objašnjena procedura povećanja grudi i saznajte mnoge bitne informacije.

anatomske nizak profil
anatomske srednji profil
anatomske srednji profil LP
anatomske visoki profil AP
anatomske visoki profil
okrugle srednji profil
okrugle niski profil
okrugle niski profil
okrugle srednji profil
okrugle srednji profil
okrugle visoki profil
okrugle visoki profil
anatomske visoki profil
anatomske nizak profil

KONTAKTIRAJTE NAS KLIKOM NA DUGME

google-voice

Mobilni

whatsapp

WhatsApp

viber

Viber

email

E-mail