Uklanjanje bora lica (Botox)

Odviknite se od izražavanja emocija licem uz pomoć Botox-a ili Dysport-a.

 

Iz tih razloga su Botox i Dysport najpopularniji i najpoznatiji farmaceutski proizvodi savremenih estetskih tretmana lica. Nastali kao produkti bakterije Clostridium botulinum tip A, danas su nezamenjivo sredstvo podmlađivanja žena i sve veću popularnost uživaju i kod muškaraca.

Botox  - sredstvo za uklanjanje bora na licu 

Botox tretman započinje nanošenjem anestetika u obliku kreme na lice. Dvadesetak minuta nakon toga u određene tačke na licu ubrizga se Botox. Nakon 3-10 dana počinje dejstvo tako što se parališu mišići lica na čelu, oko očiju, na nosu, oko usana ili vratu.

Dejstvo traje i do šest meseci. Botox privremeno uklanja već postojeće bore na licu ali svakako sprečava nastajanje novih. Sa Botox-om je najbolje početi dok se bore još nisu pojavile. Na taj način dugo ih nećete ni imati. Preporučujem da se botox radi jednom godišnje. Svakako ne pre devet meseci od poslednjeg ubrizgavanja. Bora će biti manje i nakon prestanka dejstva.

Botox ne ubrizgavajte češće od 9 meseci. Osvežite lice popunjavanjem bora, uklonite bore na licu, to će Vam obezbetiti jedriji i lepši osmeh. 

Botox-om se takođe može smanjiti i preterano znojenje ispod pazuha na dlanovima i tabanima.

Da saznate više o botoksu, pogledajte video gde mr. sci.med. dr Violeta Skorobać Ašanin detaljno govori o ovoj metodi.

uklanjanje bora lica
uklanjanje bora lica 1
uklanjanje bora lica 2
uklanjanje bora lica 3
uklanjanje bora lica - podmlađivanje lica
uklanjanje bora lica 4