Hemijski piling

Hemijski piling je intervencija kojom se poboljsava tekstura i izgled kože usled pigmentacija na koži (mrkih mrlja), akni i crnih komedona, finih bora, ožiljaka nastalih nakon akni ili grube kože nastale usled oštećenja Suncem ili zbog starosti.

Ova Anti-aging procedura se primenjuje na licu, vratu, šakama, rukama i nogama. U zavisnosti od dubine, mogu biti površni hemijski pilinzi, srednje duboki hemijski pilinzi i duboki hemijski pilinzi.

  • Duzina procedure: 30-60 minuta.
  • Anestezija: Povrsinski i srednje duboki se rade bez anestezije uz primenu aparata za hladjenje koze( coolera). Duboki hemijski pilinzi se rade lokalnoj infiltrativnoj, analgosedaciji i opstoj anesteziji.
  • Vrste hemijskih pilinga : Glycolni, Salicilni, Azelaicni, TCA- trihlorsircetni, Mandelicni, Kojic, Jessner, Croton pill, Fenolni i mnogi drugi kombinovani hemijski pilinzi razlicitih koncentracija.

Procedura i postoperativna procedura hemijskog pilinga

Procedura: Na dezinfikovanu kozu nanosi se hemijski piling odredjene koncentracije u trajanju od nekoliko minuta . Nakon toga na kozu se nanosi neutralizator ( krema) koja sprecava duze dejstvo pilinga od planiranog. Posle desetak minuta nanosi se hidrantna krema i krema sa zastitinim faktorom SPF30.

Postoperativna pricedura pilinga za lice: Svakodnevno umivanje mlakom vodom i sapunom. Svakodnevno mazati hidrantnu kremu i kremu sa zastitnim faktorom narednih mesec dana. Oporavak od povrsinskih i srednje dubokih pilinga je sedam do petnaest dana , a oporavak od dubokih pilinga je i do dva meseca.

Hemijskim pilingom do novog i zdravijeg sloja kože

Rizici: Hemijski pilinzi se najcesce rade u jesenjem i zimskom periodu . Svako izlaganje suncevim zracima moze dovesti do pojave hiperpigmentacija na kozi. Duboki hemijski pilinzi usled nestrucnosti mogu dovesti do pojave trajnih oziljaka , hipo i hiperpigmentacija.Hemijski piling lica je medicinski tretman u toku kojeg obučeni lekar na kožu nanosi rastvore određenih kiselina sa ciljem uklanjanja oštećenog sloja kože. Ovaj postupak omogućava obnavljanje uklonjenog sloja novim i zdravijim slojem kože.

KONTAKTIRAJTE NAS KLIKOM NA DUGME

google-voice

Mobilni

whatsapp

WhatsApp

viber

Viber

email

E-mail