Dr Velibor Kostić

velibor

Dr Velibor Kostić

Velibor Bora Kostić, MD, studije medicine završio je na Medicinskom fakultet u Beogradu, a specijalizaciju i profesionalnu afirmaciju u Brazilu, prestonici estetske hirurgije, fudbala i predivnih plaža .

Dr. Kostić je član Brazilskog udruženja plastičnih hirurga i vlasnik tri klinike za estetsku hirurgiju u toj zemlji. Doktor Kostić je dobitnik nagrada Prof. Ivo Pitangy i Nemer Chedid, koje nose imena brazilskih hirurga čiji je rad ostavio dubok trag u svetskoj plastičnoj hirurgiji.

Nakon završeta medicinskih studija, kao mladi lekar Dr. Kostić 1998 započinje specijalizaciju na Institutu za kardio-vaskularne bolesti Dedinje, jednoj od najprestižnijih centara za lečenje kardio-vaskularnih bolesti u ovom delu Jugo-istočne Evrope. Interesovanje za drugu oblast specijalizacije, estetske, rekonstuktivne i plastične hirurgije, kao i odluku da dalje usavršavanje nastavi u Brazilu, nastaje saradnjom i druženjem sa dr. Violetom Skorobać Ašanin.

Krajem 2000 odlazi da živi u Rio De Žaneiro, gde uči portugalski jezik i kao veliki ljubitelj košarke i košarkaški sudija, stiče nova poznanstva i iskustva u ovoj najmnogoljudnijoj zemlji Južne Amerike. Specijalizaciju, u trajanju od tri godine, pocinje 2001   na odeljenju za Plasticnu i rekonstrutivnu hirurgiju u Hospital Geral Bonsucesso i uporedo u istom periodu obavlja staz na Instituto Nacional de Cancer, Hospital Santa Casa.

2003 godine u Florianópolisu upoznaje Dr. João Francisco Valle Pereira (Dr. Xanico) koji postaje njegov mentor i sa njim počinje uspešnu saradnju na klinici Valle Pereira, u Floranopolisu. U tom živopisnom gradu na obali Atlanskog okeana, upoznaje svoju buduću suprugu anesteziologa Giovana Angostini, sa kojom ima dvoje dece, i uspešno vodi hirušku praksu u tri grada brazilske drzave Santa Catarina. Krajem 2006. nostrifikuje lekarsku diplomu na Federal School of Santa Catarina i dobija status brazilskog doktora a titulu specijaliste plastične hirurgije u Sao Paulu 2007 godine.

Dr Kostić 2006 dobija nagradu na Brazilskom kongresu plastične hirurgije za svoj rad iz oblasti rinoplastike. On je veoma akativan na Brazilskim i međunarodnim kongresima i naučnim skupovima, gde je objavio vise zapaženih radova iz oblasti liposukcije, zatezanja stomaka i drugim procedurama u estetskoj hirurgiji.

Član je Brazilskog udruženja plastičnih hirurga (SBCP), Američkog udruženja plastičnih hirurga (ASPS), Internacionalne konfederacije plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga (ICPSRA) i Internacionalnog udruženja estetskih hirurga (ISAPS)

Moja vizija

Živeti i raditi u tako čarobnoj zemlji kao što je Brazil, gde celokupna priroda, muzika, duh karnevala i ljudi koji svojom jednostavnošću, voljom, nadom, gostoljubivošću i radošću života svakog pojedinca, motivišu i bude vašu radoznalost i iskustva, je samo po sebi posebo. Kult lepote tela dolazi od dugačkih peščanih plaža, sambe, bosa nove, minijaturnih bikinija, prelepih žena i vrhunskog sporta. Sve ove slike, utisci i iskustva doneli su mi novi smisao i shvatanje skladnog i lepog.

Estetska merila su različita u odnosu na vreme i kulture različitih nacija. Pronaći pravi sklad između želje i očekivanja pacijenata i “univerzalo lepog”, traganje za tim “zlatnim presekom” je moguc spoznajom evropske umerenosti i latinskog žara.

U svom životu u potpunosti sam posvećen svojoj porodici i estetskoj hirurgiji. U njima pronalazim svoj balans i sklad za srećan i ispunjen život. Svakoj operaciji i svakom pacijentu pristupam sa istim elanom i strašću kao kada sam otpočeo specijalizaciju estetskog hirurga, s tim da je sada znanje i iskustvo velike prakse na mojoj strani.

Kada pacijente bezbedno i sigurno provedem kroz hiruške procedure, kada su zadovoljni postignutim rezultatima i kada im vratim samopouzdanje, verujem da je moja uloga dobrog lekara ispunjena.